Tran norweski dla całej rodziny. Postaw na jesień bez infekcji
ZDROWIE
materiał partnera
2021-10-01 12:48
1001
Na przełomie lata oraz jesieni w Polsce rozpoczyna się tzw. sezon grypowy. Nasz organizm jest wtedy osłabiony, a przez to bardziej podatny na ataki drobnoustrojów chorobotwórczych. Budowanie odporności powinno rozpocząć się jeszcze w ciepłych, letnich miesiącach. Na szczęście istnieją sprawdzone sposoby na poprawę kondycji i zdrowia całej rodziny. Jednym z nich jest regularne przyjmowanie tranu norweskiego wysokiej jakości.
Wzmocnij odporność jesienią i zimą
Kiedy za oknem pogoda zaczyna się wyraźnie zmieniać, a dzieci wracają po wakacjach do szkoły, wielu rodziców boryka się z obawami o zdrowie całej rodziny. Nagłe zmiany temperatur, bliskie kontakty z rówieśnikami, nieodpowiednia dieta – to wszystko może sprawiać, że maluchy staną się podatne na infekcje. Jak się przed tym uchronić? Pierwszym krokiem jest przede wszystkim wzbogacenie codziennej diety o żywe kultury bakterii, czyli probiotyki oraz prebiotyki. Znajdziemy je w takich produktach jak: kiszonki, kefiry, jogurty. Odbudowują one florę bakteryjną, co wpływa bezpośrednio na odporność organizmu.
Kolejnym działaniem, po które od wielu lat sięgają rodzice na całym świecie, jest podawanie tranu norweskiego Möllers.
Tran i jego właściwości
Tran to skoncentrowany olej z wątroby dorsza. Swoje wspaniałe, prozdrowotne właściwości zawdzięcza nasyconym kwasom tłuszczowym. Są to kwasy omega-3 oraz omega-6. Ponadto tran jest bogaty w witaminy D i A, które są szczególnie istotne dla dzieci i młodzieży. Tak naprawdę jednak regularne zażywanie tranu jest zalecane osobom w każdym wieku, przez cały rok. Wspomaga on rozwój młodego organizmu, buduje odporność, dodaje witalności osobom starszym. Jedynie kobiety w ciąży powinny sięgać po niego dopiero po konsultacji z lekarzem.
Tran norweski. Wybierz to, co najlepsze
Ojczyzną tranu słynącą z najwyższej jakości produktu jest Norwegia. To właśnie tam została założona firma Möllers. Powołana do życia przez farmaceutę Petera Joachima Möllersa w 1854 roku szybko stała się wiodącym producentem tranu. Ciekawostką jest to, że w XIX stuleciu w Londynie wykorzystywano tran do palenia ulicznych latarni! Jednak ówcześni lekarze szybko zauważyli, że ludzie mieszkający na Grenlandii, których dieta obfituje w kwasy tłuszczowe omega-3 zawarte w tranie, cieszą się dobrym zdrowiem i witalnością. Firma Möllers jako pierwsza na świecie opatentowała masową produkcję tranu, a dzięki naturalnym zasobom obfitującym w doskonałej jakości surowiec szybko zyskała zaufanie ludzi na całym świecie.
Wybierając się do apteki, mamy ogromny wybór różnego rodzaju preparatów z tranem. Pamiętajmy, że jeśli chcemy naprawdę wzmocnić odporność swoich bliskich, nie jest wszystko jedno, po jaki produkt sięgniemy. Decydując się na tran norweski Möllers, mamy gwarancję najwyższej jakości.