0:0, które rozczarowało...
STILON GORZóW
2015-03-14 20:16
76420
Na inaugurację piłkarskiej wiosny Stilon tylko zremisował bezbramkowo z MKS Oława. Gorzowianie nie wykorzystali nawet przewagi w ostatnim kwadransie po czerwonej kartce dla obrońcy gości.
Nie udała się Stilonowi inauguracja rundy wiosennej. MKS będący w ciągłej przebudowie mamy w tym sezonie tylko utrzymaniu. W składzie Oławian zostało zaledwie trzech zawodników, którzy grali rok temu w przegranym przez Stilon meczu. Przyjezdni głównie się bronili i swojego celu dopięli nawet mimo czerwonej kartki dla Kamila Krzanowskiego. Obrońca MKS wyleciał po tym jak ... sfaulował go Radosław Somrani. Obrońca gości rzucił kilka nieparlamentarnych słów w stronę trybun.
Stilon nie był w stanie sforsować obrony rywala. Niebiesko-biali mieli dwie kapitalne okazje na objęcie prowadzenia. W 25 minucie z około pięciu metrów fatalnie przestrzelił Damian Szałas a na początku drugiej połowy po strzale Radosława Somraniego piłka odbiła się od poprzeczki. Te zmarnowane okazje mogły gorzowian dużo kosztować w 63 minucie gdy Lucjana Zielińskiego ubiegł dalekim wyjściem Maciej Wolarek. Na koniec cieszyli się jednak tylko goście.
– Powtarza się sytuacja z jesieni, gdy mamy okazje bramkowe i ich nie wykorzystujemy. Nie możemy na inaugurację po ciężkiej pracy remisować z takim zespołem. Nie usprawiedliwia nas osłabienie składu. U siebie z takimi rywalami musimy wygrywać – powiedział trener Stilonu, Artur Andruszczak.
– Remis to niewątpliwie nasz sukces. Choć powiem szczerze, że liczyliśmy na więcej, ale szanujemy ten punkt. Stilon postawił nam trudne warunki, zabrakło im trochę szczęścia. Ja jestem zadowolony z mojego zespołu, który zostawił sporo serca na boisku – ocenił trener MKS, Marcin Dymkowski.
Stilon Gorzów - MKS Oława 0:0
Stilon: Wolarek - Somrani, Kucharski, Trachimowicz, Kosacki - Mrozek (60` Kubacki), Wiśniewski (65` Mrozek), Maliszewski, Kotus (82`Ciach), Szałas (82` Michniewicz) - Ziajka.
MKS: Florczyk - Dołgan, Kalinowski, Krzanowski CZ, Krzyśków - Mazur, Szponar, Pierzga (61` Orzechowski), Garyga - Zieliński (78` Kohut), Kozina (84` Okoń)
Pozostałe wyniki: Lechia Dzierżoniów - Bystrzyca Kąty Wrocławskie 3:1, Śląsk II Wrocław - Bielawianka Bielawa 4:2, Formacja Port 2000 Mostki - Piast Gorzów-Karnin 0:0, KP Brzeg Dolny - Stelmet UKP Zielona Góra 1:3, Polonia Trzebnica - Zagłębie II Lubin 0:10, Dąb Sława Balcerzak i Spółka - Polonia-Stal Świdnica 1:3, Karkonosze Jelenia Góra - Piast Żmigród 3:2. Mecz Ślęza Wrocław - Foto-Higiena Gać przełożony na 8.04.
Komentarze: