przejdź do treści strony kontakt
strona główna 501 936 975 menu wyszukiwarka

„Wielkie żarcie”. Powtórka z Ferreriego w pałacu w Mierzęcinie

Z MIASTA

red.
2016-04-25 12:25
56971

Kto nie widział tego filmu, niech koniecznie zobaczy, a kto chciał poczuć choć namiastkę jego atmosfery to miał okazję. 23 kwietnia, Pałac Mierzęcin – wyjątkowe wydarzenie kulinarne.

Trzynastu szefów kuchni prowadzących renomowane, wysoko oceniane restauracje, znanych z programów kulinarnych i mediów, wspólnie  przygotowało menu degustacyjne składające się z ośmiu dań. Smak każdego z nich podkreślało wino z Winnicy Pałacu Mierzęcin.

To było już czwarte spotkanie, w ramach cieszącego się rosnącą popularnością cyklu.  Wcześniej, najlepsi szefowie kuchni spotykali się w  Restauracji Cucina, Bazar 1838 i Zagrodzie Bamberskiej w Poznaniu. Za każdym razem efektem ich spotkań były wyjątkowe kolacje stanowiące wypadkową upodobań, smaków i wirtuozerii indywidualności kulinarnych.
Gotowali:
Maciej Barton / Pałac w Orli,
Patryk Dziamski / Concept Rest,
Sergiusz Hieronimczak / Unilever Food Solution,
Ernest Jagodziński / Restauracja Cucina,
Jakub Kasprzak / Restauracja Lumiere,
Roman Kosmalski / Hotel Ilon,
Michał Kuter / A Nóż Widelec,
Dawid Łagowski / Pałac Mierzecin,
Mateusz Mikuła / Restauracja & Hotel Zagroda Bamberska,
Grzegorz Olejarka / Dominika Slaboń / Restauracja Grain Store,
Paweł Oszczyk / Hotel La Regina,
Tomasz Purol / Blow Up Hall 5050.

redakcja na podstawie portalu http://www.palacmierzecin.pl

Komentarze:

W celu zapewnienia poprawnego działania, a także w celach statystycznych i na potrzeby wtyczek portali społecznościowych, serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystając z serwisu wyrażasz zgodę na przechowywanie cookies na Twoim komputerze. Zasady dotyczące obsługi cookies można w dowolnej chwili zmienić w ustawieniach przeglądarki.
Zrozumiałem, nie pokazuj ponownie tego okna.
x