„Wielkie żarcie”. Powtórka z Ferreriego w pałacu w Mierzęcinie
Z MIASTA
red.
2016-04-25 12:25
56971
Kto nie widział tego filmu, niech koniecznie zobaczy, a kto chciał poczuć choć namiastkę jego atmosfery to miał okazję. 23 kwietnia, Pałac Mierzęcin – wyjątkowe wydarzenie kulinarne.
Trzynastu szefów kuchni prowadzących renomowane, wysoko oceniane restauracje, znanych z programów kulinarnych i mediów, wspólnie przygotowało menu degustacyjne składające się z ośmiu dań. Smak każdego z nich podkreślało wino z Winnicy Pałacu Mierzęcin.
To było już czwarte spotkanie, w ramach cieszącego się rosnącą popularnością cyklu. Wcześniej, najlepsi szefowie kuchni spotykali się w Restauracji Cucina, Bazar 1838 i Zagrodzie Bamberskiej w Poznaniu. Za każdym razem efektem ich spotkań były wyjątkowe kolacje stanowiące wypadkową upodobań, smaków i wirtuozerii indywidualności kulinarnych.
Gotowali:
Maciej Barton / Pałac w Orli,
Patryk Dziamski / Concept Rest,
Sergiusz Hieronimczak / Unilever Food Solution,
Ernest Jagodziński / Restauracja Cucina,
Jakub Kasprzak / Restauracja Lumiere,
Roman Kosmalski / Hotel Ilon,
Michał Kuter / A Nóż Widelec,
Dawid Łagowski / Pałac Mierzecin,
Mateusz Mikuła / Restauracja & Hotel Zagroda Bamberska,
Grzegorz Olejarka / Dominika Slaboń / Restauracja Grain Store,
Paweł Oszczyk / Hotel La Regina,
Tomasz Purol / Blow Up Hall 5050.
redakcja na podstawie portalu http://www.palacmierzecin.pl
Komentarze: